Kaip naudoti odos priežiūros produktus?

Žmogaus oda - tai sudėtinga sistema, kurios būklė ir savybės priklausomo nuo oro temperatūros, aplinkos drėgmės ir kitų aplinkos faktorių. Norint, kad naudojami kosmetiniai produktai duotų maksimalią naudą, rekomenduojama laikytis šių patarimų:

  • Prieš tepant kremą, serumą ar kaukę, pasirūpinkite, kad oda būtų švari.
  • Tinkamiausias laikas tepti kremą - išlipus iš vonios ar išėjus iš dušo. Tuo metu, kai oda yra ne tik švari, bet ir drėgna, kosmetikoje esančios vandenyje tirpios aktyvios medžiagos lengviau įsiskverbia į odą.
  • Kosmetines priemones reiktų tepti ant šiek tiek drėgnos odos - nupraustos veido odos pilnai nenusausinkite, tiesiog švelniai patapšnokite ją rankšluosčiu, ant odos palikdami šiek tiek drėgmės.
  • Kosmetikoje esančius aktyvius elementus geriau įsisavina šilta oda. Jei oda sušalusi, prieš tepant ant jos kosmetiką, sušildykite ją šiltu rankšluosčiu.
  • Odos viršutinis sluoksnis - tai žuvusių ląstelių sluoksnis. Kai šis sluoksnis tampa pernelyg storas, kas dažnai įvyksta odai senėjant, kosmetikoje esančios aktyviosios medžiagos sunkiau prasiskverbia į gilesnius odos sluoksnius. Norint pašalinti viršutinį negyvų ląstelių sluoksnį, rekomenduojama periodiškai naudoti švelnų odos šveitiklį.
  • Kosmetines priemones ant veido odos rekomenduojama tepti viduriniu rankos pirštu - netempiant odos užtepti reikalingą kremo kiekį, vėliau jį švelniai įtapšnoti pirštų galiukais, procedūra neturėtų trukti ilgiau nei 0,5 minutės.

Visi straipsniai