Paakių priežiūra

Žmogaus oda, priklausomai nuo jai skirtos funkcijos, skiriasi - oda gali būti stora ir tvirta arba plona ir gležna, oda gali būti pripildyta plaukų folikulų arba turėti ypatingai aktyvias riebalines liaukas. Paakių oda skiriasi tuo, kad turi daug kapiliarų ir beveik jokio poodinio riebalinio sluoksnio, joje yra mažai riebalinių liaukų ir ji yra daug plonesnė nei oda kitose kūno vietose. Paakių oda nuolat patiria didelį mūsų veido išraiškų - šypsenos, juoko, raukymosi -sukeliamą krūvį. Dėl šių priežąsčių, nenuostabu, kad pirmieji senėjimo ženklai pirmiausia pasimato paakiuose. Jei norite atrodyti jaunai ir kad paakių oda nesentų greičiau nei likusi veido oda, skirtkite ypatingą dėmesį paakių odos priežiūrai.

Sutikto žmogaus amžių dažniausiai įvertiname pagal jo akis. Pažvelgus į 25 ir 35 metų žmogaus nuotraukas dažnu atveju didžiausias skirtumas pastebimas paakiuose - vyresnio žmogaus paakiuose matosi daugiau raukšlelių, paakiuose gali matytis nukarę odos maišeliai ar  „žąsies kojelėmis" vadinamas raukšleles akies kampučiuose.

Rinkdamiesi kosmetiką paakiams, venkite tokių paakių kremų, kurie erzina ir sausina jūsų paakių odą. Taip gali atsitikti dėl to, kad kai kurios aktyviosios nuo senėjimo saugančios priemonės gali netikti jūsų odai. Rinkdamiesi paakių odai tinkamą produktą, pradėkite nuo priemonių su mažesne aktyviųjų medžiagų koncentracija. Jei naudojant tokius produktus nepastebite norimo efekto, o per dvi savaites nuo produkto naudojimo pradžios odoje nepajautėte suerzinimo ar kitų nemalonių pojūčių, tuomet rikinkitės analogišką tik stipresnės koncentracijos produktą. Prieš tepant kremą ant paakių, išbandykite jį ant vidinės riešo pusė - šioje vietoje oda, kaip ir oda paakiuose, yra pakankamai jautri.

Dėl to, kad paakių odoje yra labai mažai riebalinių liaukų, ji yra linkusi išsausėti. Lygią paakių odą gali padėti išsaugoti nuolatinis odos drėkinimas. Paakių kremą pakanka naudoti 2 kartus per dieną - ryte ir vakare. Veiksmingiausios paakių odą drėkinančios medžiagos yra hialurono rūgštis ir avižos.

Kosmetinių priemonių, skirtų paakiams, efektyvumas priklauso nuo teisingo jų naudojimo. Paakiams skirto kremo nereiktų tepti ant akies voko ar arti akies, tinkamiausias atstumas - akiduobės kaulas. 

Paakių oda ilgai išliks stangri, jei kiekvieną rytą ją atgaivinsite žaliosios arbatos ledukais. Žalios arbatos ledukuose esantis kofeinas ir šaltis tonizuoja paakių kraujagysles bei gerina odos tonusą.

Būdami saulėje, nešiokite akinius nuo saulės, taip paakių odą apsaugosite nuo neigiamą poveikį turinčių UV spindulių.

Dažniausiai pasitaikanti paakių problema - „žąsies kojelėmis" vadinamos raukšlelės akies kampučiuose. Šios raukšlelės atsiranda dėl nuolatinių veido išraiškų, prie to prisideda išsausėjusi oda ir neigiamas saulės skleidžiamų UV spindulių poveikis. „Žąsies kojelių" išvengsite tinkamai prižiūrėdami ir nuolat drėkindami paakių odą. Kai kremai nebepadeda, „žąsies kojeles" galima pašalinti botokso injekcijomis arba atliekant frakcinio odos atnaujinimo procedūras.

Patamsėję paakiai - dar viena kosmetinė paakių problema, kurią nulemia poodinio riebalinio sluoksnio plonėjimas ir išryškėję poodinio sluoksnio kraujagyslės. Patamsėjusius paakius gali pašviesinti preparatai, stiprinantys kraujagyslių sieneles, kosmetika, kurioje yra iš vynuogių kauliukų išgaunamų medžiagų. Paakiai gali patamsėti ir dėl nuovargio ar miego trūkumo. Pabandykite išsimiegoti ir galbūt to pakaks.

Kai audiniuose ima kauptis skysčiai, paakiai paburksta, atrodo patinę. Paburkusi oda yra nuolat patempiama, todėl ilgainiui tai skatina raukšlių ir nukarusios odos atsiradimą. Nuolat paburkę paakiai gali būti alergijos arba rimtų inkstų ar kepenų ligų požymiu. Rytais paburkę paakiai gali būti netinamo gyvenimo būdo atspindys.

Dėl odos tonuso silpnėjimo arba dėl odą veikiančių senėjimo procesų po akimis gali atsirasti odos maišeliai. Kosmetinėmis priemonėmis šiuos maišelius sunku panaikinti, tuomet efektyviai gali padėti specialios kosmetinės ar chirurginės procedūros. Efektyviomis yra laikomi chirurginis odos patempimas arba odos patempimas, atliekamas naudojant specialias chemines medžiagas.

Visi straipsniai