Kaip išvengti raukšlių

Raukšlių lengviau išvengti nei vėliau jas pašaltini, tad geriausių rezultatų kovoje prieš raukšles pasieksite vadovaudamiesi žodžiu "prevencija".

Didelę reikšmę raukšlių atsiradimui turi kiekvieno žmogaus iš protėvių paveldėtas genetinis kodas. Genetinio kodo pakeisti, deja, nepavyks, tačiau paveikti jo neigiamą poveikį yra gausybė priemonių. Net tokios smulkmenos, kaip tinkama apsauga nuo saulės, mažiau raukymosi ar metimas rūkyti gali dramatiškai sulėtinti organizmo, o tuo pačiu ir odos senėjimo procesus. 

Keletas patarimų, padėsiančių kovoje prieš raukšles.

  1. Būdami saulėje naudokite kosmetiką su UV spindulių filtrais, dėvėkite skrybėles bei drabužius, saugančius jūsų kūną nuo kenksmingų saulės spindulių.
  2. Atsisakykite soliariumų ir kitų odos įdegį sukeliančių procedūrų.
  3. Drėkinkite odą taip dažnai, kaip jums atrodo tai reikalinga.
  4. Vienu metu nenaudokite visų įmanomų nuo senėjimo saugančių kremų. Pasirinkite 1-2 efektyvias priemones ir jas naudokite.
  5. Nors kartais reklamose teigiama ir priešingai, tačiau pasaulyje nėra kremo, kuris padarytų stebuklą per vieną naktį. Drėkinantys kremai gali suteikti putlumo per keletą dienų, tačiau daugumos produktų poveikis pasijaučia tik po 1,5-3 mėnesių pastovaus naudojimo.
  6. Naudokite kosmetiką pagal instrukciją ir tik tokį jos kiekį, koks joje rekomenduojamas. Naudojant per didelius kremo kiekius, gali pradėti kimštis poros, gali atsirasti spuogų.
  7. Jei produkto instrukcijoje nenurodyta kitaip, nenaudokite kosmetikos, jei odoje jaučiate perštėjimą ar kitus nemalonius pojūčius. Nors nemalonūs pojūčiai ir rodo, kad naudojama priemonė veikia, tai tikrai nereiškia, kad jis veikia jūsų odą teigiamai. Odos perštėjimas - tai ženklas, kad priemonė erzina jūsų odą, o tai gali tapti uždegimo pradžia.
  8. Nepraraskite vilties, jei jums atrodo, kad pasirinktas kremas neveikia - norint pajausti daugumos produktų poveikį, reikia naudoti jį bent 1,5 mėn.
  9. Jei pastebite, kad naudojami kremai nepadeda pasiekit norimo rezultato, kreipkitės į dermatologą - jis patars, kokia kosmetika tinkamiausia jūsų odai, rekomenduos procedūras, kurios galbūt padės greičiau pasiekti pageidaujamą rezultatą.

Visi straipsniai