Brandžios odos priežiūra nuo 50 metų

Kosmetologijoje laikoma, kad brandžią odą turi moterys nuo klimakterinio periodo pradžios - nuo to momento, kai organizme sumažėja estrogenų gamyba. Menopauzės veikiamame moters organizme, neigiamus pokyčius patiria ir oda. Oda ima plonėti, tampa jautresnė, praranda tonusą ir putlumą, dar labiau išsausėja, atsiranda tamsios pigmentinės dėmės. Mažėjantis estrogenų kiekis organizme sukelia kolageno skilimą, dėl ko atsiranda dar daugiau raukšlių, oda praranda stangrumą, nukara. Kad to išvengti, reiktų ir toliau kruopsčiai rūpintis savo oda.

Drėkinkite odą. Pasirinkite savo amžiui tinkamą kosmetiką. Jei jaučiate, kad kremo poveikis dienos bėgyje sumažėja, vėl ima jaustis sausumas, kad jaustumėtės patogiai, naudokite drėkinantį kremą kelis kartus per dieną. Pasirūpinkite reikalingomis kosmetinėmis priemonėmis, saugančiomis nuo neigiamo estrogenų kiekio sumažėjimo.

Kad odą apsaugoti nuo neigiamo saulės poveikio, naudokite kosmetiką su saulės spindulių filtru. Šios priemonės neleis odoje išryškėti tamsioms dėmėms bei mimikos raukšlėms, sumažins tikimybę susirgti odos vėžiu. Rekomenduojama naudoti mažiausiai SPF 30 filtrą turinčias kosmetines priemones, kurios apsauga ir ne tik nuo UVB, bet ir nuo UVA spindulių.

Periodiškai atgaivinkite odą odos šveitikliais. Parinkite odai tai, kas jai geriausiai tinka, pasitarkite su dermatologu ar kosmetologu. Venkite eksperimentų, keisdamos vieną produktą po kito.

Suvaldykite stresą, neleiskite stresui savęs valdyti. Stresas sulėtina žaizdų gijimą, skatina odos vėžio vystymąsi, skatina organizmą gaminti streso hormoną kortizolį, kuris priverčia odą gaminti riebalus, dėl kurių gali atsirasti spuogų, oda gali tapti riebi.

Venkite soliariumų ir kitų dirbtinio įdegio priemonių. Elektriniai deginimosi įrenginiai, kaip ir saulė, išskiria UVA ir UVB radiaciją, atskirais atvejais tokių aparatų skleidžiama radiacija būna stipresnė nei saulės radiacija. UV spinduliai griauna ląstelių DNR ir dėl to skatinamas odos senėjimas, odos vėžio formavimąsis, silpninama organizmo imuninė sistema.

Jei kenčiate nuo spuogų net ir brandžiame amžiuje, naudokite brandžiai odai skirtus produktus su salicilo rūgštimi, nenaudokite jaunimui skirtų priemonių nuo spuogų.

Jei nusprendėte atlikti kosmetines ar plastinės chirurgijos procedūras, pasirinkite tikrai gerą specialistą, kuris galės šias procedūras atlikti. Pasidomėkite apie procedūrą ir jį atliksiantį specialistą iš anksto.

Reguliariai tikrinkitės, ar nesergate odos vėžiu. Laiku nustatytas odos vėžys yra 95 proc. išgydomas.

Periodiškai lankykitės pas dermatologą - jis gali numatyti artėjančias odos, nagų ir plaukų problemas bei patarti, kaip jas spręsti.

Visi straipsniai