Odos priežiūra nuo 40 iki 49 metų

Ketvirtą ir penktą žmogaus gyvenimo dešimtmetį organizme nuolat mažėja hormonų ir augimą sąlygojančių medžiagų. Visuose organuose daugėja senėjimo paveiktų ląstelių. Dėl ypač sulėtėjusių odos ląstelių atsinaujinimo procesų labiausiai nukenčia oda.

Metas tarp keturiasdešimto ir penkiasdešimto jubiliejaus - tai metas, kai moterys dažniausiai patiria menopauzę. Menopauzės metu sumažėja kiaušidžių gaminamų hormonų kiekis, o tai sumažina svarbiausių struktūrinių odos elementų - kolageno ir elastino gamybą, organizme lėtėja riebalų gamyba, dėl to oda plonėja, sausėja ir patiria kitus nemalonius pokyčius. Šiame amžiuje vyrų organizme taip pat sumažėja testosterono kiekis, tačiau šio proceo poveikis nėra toks žymus, kaip hormonų kiekio sumažėjimas moterų organizme.

Mažėjant odos elastingumui, odoje ima ryškėti mimikos ir kitos kilmės raukšlės, raukšlės aplink lūpas ir akis, odoje atsiranda pigmentinės dėmės, odos spalva tampa netolygi, ima trūkinėti odos kapiliarai. Sumažėjus poodinio riebalų sluoksniui ir nusilpus veido raumenims, oda atrodo suglebusi, veidas pavargęs.

Nors senėjimo procesų išvengti neįmanoma, juos galima sulėtinti. Šiuo metu svarbiausia odą drėkinti ir sudaryti sąlygas išsaugoti odoje esančią drėgmę. Pakankamai drėgmės turinti oda ilgiau išliks elastinga, o raukšlės bus mažiau pastebimos.

Išsirinkite ir naudokite nuo raukšlių saugančią kosmetiką. Apsaugai nuo senėjimo reiktų ieškoti produktų, kurie rūpinasi kolageno atsinaujinimu ir naikina smulkias raukšleles, lygina odos spalvą, saugo nuo senatvinių dėmių atsiradimo, drėkina odą. Kosmetikoje rekomenduojamos šios aktyvios medžiagos:

  • Retinolis, kuris skatina ląstelių atsinaujinimą, turi šveičiamųjų savybių, efektyviai mažina raukšles.
  • Salilicilo rūgštis - šveitimui naudojama medžiaga, padedanti odai atsinaujinti.
  • Pro-Xylane - medžiaga, stiprinanti tarpląstelines jungtis ir palaikanti medžiagų apykaitą.
  • Koenzimas Q10, pasižymintis antioksidacinėmis savybėmis ir sauganti nuo UVA spindulių keliamo pavojaus.
  • Kreatinas - organinė rūgštis, kuri natūraliai yra randama organizme, tačiau laikui bėgant jo gamyba organizme lėtėja, o tai tampa viena iš sausos ir papilkėjusios odos priežasčių.

Dėl sulėtėjusio ląstelių atsinaujinimo epidermis tampa sausas ir plonas - ddos būklę pagerinti gali periodinis odos šveitimas. Šveitimo pocedūras pradėkite nuo švelniausių šveitiklių, o stipresnius rinkitės tik tuomet, jei matote, kad švelnūs šveitikliai neduoda norimo rezultato.

Kad išvengti pigmentinių dėmių, naudokite kosmetiką, kuri lėtina melanino gamybą. Padidėjusi odos pigmento melanino gamyba - tai pagrindinė pigmentinių dėmių atsiradimo priežąstis. 

Mimikos raukšles efektyviausiai naikina Botulino toksino (Botokso) injekcijos. Botokso injekcijos efektyviausios, naikinant kaktos raukšles, raušles, atsiradusias tarp antakių ir akių kampučiuose, taip pat vertikalias viršutinės lūpos raukšles.

Dažnai po keturiasdešimties oda sunkiau įsisavina aktyviuosius kosmetikos ingredientus, tuomet galima išbandyti kosmetologų lazeriais atliekamas jauninimo procedūras, raukšlių užpildymo procedūras, cheminį odos šveitimą, botulino toksino injekcijas ir kitas procedūras, kurias geriausiai jums gali rekomenduoti jūsų dermatologas.

Šiam amžiui tinkamomis ir efektyviomis yra pripažintos kosmetikos kabinetuose atliekamos kosmetinės procedūros, kurių metu naudojamos medžiagos, turinčios menopauzės metu prarandamų hormonų - estrogenų ir progesterono. Nustatyta, kad šie hormonai nulemia geresnį odos drėkinimą, sumažina raukšles, pagreitina odos ląstelių atsinaujinimą.

Visi straipsniai