Kaip išsaugoti odos drėgmę

Dažnai manoma, kad koks bebūtų odos tipas, odą yra privaloma papildomai drėkinti. Papildomai drėkinti nereikia riebios odos - šio tipo oda gamina didelius kiekius sebumo, kuris puikiai pasirūpina odos natūraliu drėkinimu. Žmonės, kurių oda normali, jei nejaučia tam poreikio, taip pat neprivalo odos nuolat drėkinti. Normalią odą reiktų drėkinti, tik esant tam tikrom sąlygom - sausam orui ar tuomet, kai dažnai pasitaiko odos sąlytis su vandeniu.

Kai oda sausa arba mišri, drėkinti odą būtina. Šiuo atveju odos drėkinimas mažina odos suerzinimą bei jautrumą, suteikia odai švelnumo. Drėkinamąsias priemones galima tepti taip dažnai, kad nebūtų jaučiamas sausumo jausmas, o jūs jaustumėtės patogiai.

Vonioje ar duše praleistos 5-10 min. odai suteikia papildomos drėgmės, ilgesnis laikas odą gali išsausinti. Maudynėms naudokite šiltą vandenį, karštas vanduo nuvalo natūralų odos apsauginį riebalinį sluoksnį greičiau nei šiltas vanduo. Išlaikykite vonios kambaryje drėgmę. Prauskitės su vidutinio stiprumo drėkinančiomis priemonėmis, kuriose nėra alkoholio ir dirbtinių kvapiklių. Drėkinamąsias priemones tepkitės iškart išlipę iš vandens, taip išsaugosite odoje sukauptą drėgmę.

Pasirinkite tinkamiausias savo odai drėkinamas priemones. Efektyvi drėkinanti priemonė nebūtinai turi būti brangi. Ypatingai efektyviomis yra pripažintos priemonės, kurių sudėtyje yra pieno rūgšties (lactic acid) bei šlapalo (urea). Hialurono rūgštis, kuri yra odos sudėtyje, tačiau nyksta amžiui bėgant, taip pat padeda išsaugoti odos drėgmę. Natūralią odos drėgmę saugo glicerinas, mineraliniai aliejai, lanolinas. Jei jūsų oda labai sausa, pasikonsultuokite su dermatologu, jis patars kokią kosmetiką geriausia vartoti.

Kruopščiai rinkitės odos priežiūros produktus, jei jūsų oda labai sausa - naudokite bekvapius, sudėtyje alkoholio neturinčius produktus, atsargiai rinkitės kosmetiką, saugančią nuo senėjimo - šiuose produktuose gausu ingredientų, kurie gali išsausinti ir suerzinti odą.

Norėdami išdaugoti odos drėgmę, patalpose naudokite elektrinius oro drėkintuvus. Sausą odą gali erzinti ir arti kūno nešiojami šiurkštūs vilnoniai audiniai. Ypatingą dėmesį skirkite sausai rankų odai, nes rankų oda greičiausiai reaguoją į sausą orą - šaltu žvarbiu oru dėvėkite pirštines, o kiekvieną karta nusiplovus rankas, patepkite jas drėkinančiu kremu.

Saulės spinduliai sausina odą, skatina raukšlių susidarymą ir senatvinių dėmių atsiradimą, tad net ir žiemą, kai atrodo, kad saulė visiškai nepavojinga, naudokite kosmetiką, turinčią saulės spindulių filtrus. Rekomenduojama naudoti priemones, kurių SPF ne mažesnis nei 30.

Naudokite lūpų balzamą taip dažnai, kai tik pajaučiate, kad lūpų oda išsausėjo. Jei jūsų naudojamas lūpų balzamas turės SPF filtrą, tuomet lūpas apsaugosite ne tik nuo drėgmės praradimo, bet ir saulės spindulių poveikio.

Visi straipsniai