Odos tonizavimas

Nuprausus odą, dažnai yra rekomenduojama naudoti odos tipo poreikius atitinkančias tonizavimo priemones. Tai dažniausiai būna tonikai arba losjonai. Pagrindinis toniko naudojimo tikslas - užverti valymo metu atsivėrusias odos poras ir taip sumažinti tikimybę, kad aplinkos nešvarumai pateks į odą.

Dažnai, nuvalius odą, ant jos tepamos aktyviųjų medžiagų turinčios kosmetinės priemonės - kremai ar serumai, tad norint, kad šių priemonių aktyviosios medžigos būtų geriau įsisavinamos, tonizuojančių priemonių galima atsisakyti. Tokiu atveju, nuvalius ir užtepus ant odos kremą, odą tereikia atvėsinti - odai atvėsus odos poros užsivers savaime. Odą galima atvėsinti šaldytuve laikyta servetėle arba jei aplinkos oras vėsus, oda atvėsta savaime.

Jei kremų nenaudojate, puikų tonizuojantį efektą galite išgauti nuvalytą odą gaivinant šaldytos žaliosios arbatos gabalėliais. Ledukų šaltis užveria poras, žaliosios arbatos sudėtyje esantys taninai bei kofeinas suteikia odai elastingumo ir šalina odos paburkimą, o antioksidacinės žaliosios arbatos savybės saugo odą nuo senėjimo.

Jei naudodami toniką jaučiatės puikiai ir atsisakyti jo neplanuojate, tuomet normaliai ir sausai odai rinkitės tonizuojančias kosmetikos priemones, kurių sudėtyje nėra alkoholio. Tonikai su alkoholiu gali tikti nebent labai riebią odą turintiems žmonėms.

Visi straipsniai