Kaip prižiūrėti veido odą

Renkantis kasdienes odos priežiūros procedūras, svarbu atsižvelgti į amžių, odos tipą, metų laiką. Jei norite turėti gražią ir jaunatviškai atrodančią odą, nustatykite savo odos tipą, pagal odos tipą parinkite reikalingą odos priežiūros režimą ir šio režimo reguliariai laikykitės. Nepamirškite, kad odos tipas gali keistis dėl gyvenimo būdo ar dietos. Oda yra riebesnė vasarą ir sausesnė žiemą, o menopauzės metu moterų oda sausėja ir gali pasikeisti iš riebios į normalią. Nustojus laikytis mažai riebalų turinčios dietos, odos tipas gali pasikeisti iš sausos į normalią.

Kiekvieną dieną įpraskite atlikti šias odos procedūras:

  • prausimas/valymas,
  • tonizavimas (priklausomai nuo odos tipo),
  • drėkinimas/maitinimas,
  • apsauga nuo saulės.

Kaip dažnai reikia atlikti atitinkamas procedūras taip pat priklauso nuo odos tipo. Daugumai žmonių šias procedūras užtenka atlikti du kartus per dieną - ryte ir vakare. Kai kuriems, kurių oda ypatingai sausa arba jautri, užtenka vieną kartą per dieną prausti ar nuvalyti odą, tačiau drėkinti odą gali prireikti ir daugiau nei du kartus per dieną.

Į įprastinių kasdienių procedūrų sąrašą kosmetologai dažnai pataria įtraukti ir odos šveitimą, kurį priklausomai nuo odos tipo reiktų atlikti 1-4 kartus per savaitę. Dažnu atveju, odą šveisti pakanka vieną kartą per savaitę. Per dažnas odos šveitimas gali suerzinti odą. Jei jūsų epidermis atsinaujina greitai, tokios procedūros galima apskritai atsisakyti (kuo žmogus jaunesnis, tuo oda atsinaujina greičiau - laikui bėgant šie procesai lėtėja).

Saulėtomis dienomis tarp visų kitų kasdienių veido odos procedūrų svarbu nepamiršti ir apsaugos nuo saulės. Apsauga nuo saulės skleidžiamų ir neigiamą poveikį odai darančių UV spindulių yra svarbus yra faktorius, norint turėti sveiką odą. Apsaugai nuo saulės galima naudoti kosmetiką, turinčią UV filtrus (kuo SPF didesnis, tuo geriau), arba ant specialias priemones, skirtas būtent apsaugai nuo saulės - šias priemones galima tepti tiesiai ant švarios odos ar jau užtepto drėkinamo ar maitinamo kremo.

Įprastinių kasdienių odos procedūrų nuo trisdešimties metų dažniausiai ima nebeužtekti, tuomet šių procedūrų sąrašą reiktų papildyti kosmetikos produktų, turinčių padidintą aktyviųjų medžiagų kiekį, naudojimu - tai gali būti kaukės ar serumai, kuriuos rekomenduojama naudoti vieną ar porą kartų per savaitę.

Visi straipsniai