Maistas ir spuogai – ar tai susiję?

Dažnai manoma, kad netinkamas maistas gali sukelti spuogus. Pavieniais atvejais pasitaiko, kad žmonėms kažkuris maistas nėra tinkamas ir gali pabloginti odos būklę, tačiau tyrimai parodė, kad bendru atveju maistas nėra priežąstis spuogams atsirasti, net ir tais atvejais, kai valgomas šokoladas, keptos bulvytės ar pica. Bet kokiu atveju, tokį tyrimą nesunku pasidaryti ir namų sąlygomis - tiesiog reikia stebėti, kaip organizmas ir oda reaguoja į suvalgytą maistą.

Nors netinkama mityba nėra spuogų atsiradimo priežąstis, netinkamai maitinantis spuogų gali padaugėti. Ypač būklę blogina gausiai vartojami angliavandeniai. Turint spuoguotą odą, reiktų vengti riebios mėsos, rūkytų mėsos gaminių, bulvių, baltos duonos, šokolado, kavos, alkoholio, patartina daugiau valgyti liesos mėsos, vaisių, daržovių, gerti žolelių arbatą, obuolių sultis.

Manoma, kad spuogus gali sukelti pieno produktai. Teigiama, kad tuo atveju, kai pienas melžiamas iš karvės, kuri laukiasi veršiuko, iš karvė organizmo į pieną gali patekti hormonų, kurie gali turėti įtakos spuogų atsiradimui.

Visi straipsniai