Kvepalai. Kaip išsirinkti kvepalus?

Parfumerija nėra tikslusis mokslas, todėl ir tikslaus modelio, kaip rasti sau tinkančius ir patinkančius kvepalus, nerasime net ir storiausioje pasaulio knygoje. Pasinerdami į kvapų pasaulį, galime pasitelkti nebent savo asmeniniais jutimais. Norim ar nenorim, pasirenkame dažniausiai tokius kvepalus, kurie atspindi mus arba tuos pačius mus tik tokius, ne kokie esame, o tokius, kokiais norėtume būti. Kvepalai - tai mūsų parašas, kurį rašome ore mažytėmis aromato molekulėmis. Kvepalai gali  būti viskas - prisiminimai, svajonės ar net meilės romanas.

Patinka apelsino, šokolado, šviežiai nupjautos žolės ar saldžių vaisių kvapas? Pasidalinkite savo norais su paslaugia, jus prie parduotuvės durų pasitikusia kvepalų pardavėja. Ji neabejotinai pasiūlys bent du ar tris kvapus, turinčius jums patinkančių kvapų nuotaikas. Vienam kartui to visiškai pakaks - uoslei jau po trijų - keturių kvapų gali pasidaryti sunku skirti kvapus. Jei jaučiate, kad kvapai maišosi, juos sunku atskirti, šiek tiek palaukite ar įkvėpkite šviežio oro tam, kad „išvalyti" uoslės receptorius.

Užlašinkite porą lašelių kvepalų tose kūno vietose, kur jaučiamas pulsas - ant vidinės riešo ar išorinės plaštakos pusės - šiose vietose kraujas teka labai arti odos paviršiaus, todėl oda  yra šiltesnė - ši šiluma padės atsiskleisti kvapui. Palaukite keletą minučių, kol nugaruos kvepaluose esantis alkoholis ir kvepalai ims skleisti savo tikrąjį charakterį. Užpurkštų kvepalų netrinkite, nes taip galima suardyti trapią kvepalų struktūrą, o dėl to pasikeis kvapas. Uostykite kvepalus per atstumą. Kvėpinamoje kūno vietoje neturėtų būti papuošalų ar laikrodžio - metaliniai daiktai, liesdamiesi su oda, suteikia jai specifinį kvapą.

Jei nenorite purkšti kvepalų tiesiai ant odos, galite naudoti parduotuvėse specialiai tam skirtas popieriaus ar audinio juosteles. Jei kvapas ant popieriaus juostelės patiko, tuomet purkškite ant odos. Arba užpurkškite kvepalų ant popieriuko ir įsidėkite jį į kišenę - po pusvalandžio, pauostę popieriaus juostelę, sužinosite tikrąjį kvepalų kvapą, kuris leis apsispręsti, ar aromatas jums patinka.

Eidami rinktis kvepalų, nesikvėpinkite kitais kvepalais. Be to, uoslė aštresnė, kai esate gerai pailsėję, tad reiktų nepamiršti gerai išsimiegoti. Kaip užuodžiate kvapą daug priklauso ir nuo supančios aplinkos - kvepalų parduotuvėje oras dažnai yra užpildytas daugybės kvapų, kurie įtakoja ir uostomų kvepalų kvapą, todėl parsinešus namo, kvapas gali pasirodyti šiek tiek kitoks.

Svarbu kvepalus rinktis neskubant, reikia skirti pakankamai laiko kvapui atsiskleisti. Nepatartina rinktis kvepalus, uostant juos tiesiai iš buteliuko, nes tuomet pirmiausia užuosite stiprų alkoholio kvapą - tik ant žmogaus odos patekę kvepalai atskleidžia pilną savo aromatų gamą ir sukuria unikalų tik ant jūsų odos jaučiamą aromatą.

Visi straipsniai