Naujienos produktų nuo saulės žymėjime ES

Nuo 2007 vasaros Europos Sąjungoje patvirtintas papildomas produktų, saugančių nuo saulės, žymėjimas. Rekomenduojama ant priemonių nuo saulės talpinti ne tik informaciją apie SPF (apsaugą nuo UVB spindulių), bet ir priemonės efektyvumą, saugant odą nuo UVA spindulių.

Taip pat yra rekomenduojama ant priemonių nuo saulės pakuočių talpinti ženklus, kurie turėtų informuoti apie tai, kad priemonės nuo saulės yra efektyvios tik tada, kai jos naudojamos teisingai bei primins kitus svarbius, bet paprastus apsaugos nuo saulės būdus, kuriuos dažnai pamirštame - vengti saulės tada, kai ji aktyviausia, būti saulėje kuo daugiau pridengtu kūnu, dengti galvą skrybėle, nešioti akinius nuo saulės bei pasirūpinti tuo, kad vaikai būtų kuo mažiau saulėje.

 

Ženkliukas žymintis kosmetikos produktus, kurie saugo ne tik nuo UVB, bet ir nuo UVA spindulių. Ženklas užtikrins, kad priemonėje yra bent minimali apsauga nuo UVA spindulių.

 

Ženklas su skėčiu rekomenduos vengti tiesioginių saulės spindulių tuomet, kai ji aktyviausia (maždaug tarp 11 - 15 val.). Tuomet, kai negalite būti šešėlyje, reiktų dėvėti lengvus drabužius, plačiabrylę skrybėlę ir geros kokybės akinius nuo saulės.

 

Ženklas su kremo tūbele primins apie tai, kad priemonės nuo saulės efektyvios tik tada, kai naudojamos teisingai. Priemonės nuo saulės turėtų būti tepamos storu sluoksniu, reiktų nepamiršti  pasitepti priemone pakartotinai kas 2 val. bei kiekvienąkart išsimaudžius ar nusišluosčius rankšluosčiu. 

 

Ženklas, kuris primins, kad vaikams nerekomenduojama būti saulėje. UV spinduliai ypatingai pavojingi vaikams, nes vaikystėje gauta per didelė UV spindulių dozė padidina riziką ateityje susirgti odos vėžiu.

 

Ženklas, informuojantis, kad saulės skleidžiami UV spinduliai yra stipriausi vidurdienyje, t.y. tarp 11 ir 15 val. Šiomis valandomis rekomenduojama vengti tiesioginių saulės spindulių, dėvėti kuo didesnį kūno paviršių dengiančius rūbus, stengtis būti šešėlyje, dėvėti skrybėlę, o akis pridengti saulės akiniais.

Visi straipsniai