Kaip pasirinkti plaukų dažų spalvą

Renkantis plaukų dažų spalvą, svarbu atsižvelgti į jūsų norus, jūsų veido odos, akių spalvą, lūpų atspalvį ir žinoma, asmenybę. Neapsiriksite, jei plaukų dažų spalvą rinksitės tik porą tonų šviesesnę ar tamsesnę nei yra jūsų natūrali plaukų spalva. Patartina nekeisti plaukų spalvos staigiai. Tai gali nepatikti ne tik jūsų plaukams, bet ir jums. Jei norite daug šviesesnės ar tamsesnės spalvos, darykite tai laipsniškai, kiekvieno dažymo metu plaukus dažydami vis šviesesniu ar tamsesniu tonu. Kirpėjai pastebėjo, kad vasaros sezonu dauguma klientų renkasi šviesesnius plaukų atspalvius, o žiemos sezonu - sodresnes spalvas.

Psichologai teigia, kad pagal pasirinktą plaukų spalvą galima daug sužinoti ir apie žmogaus asmenybę:

  • Šviesūs plaukų atspalviai suteikia asmenybei švelnumo bei romantiškumo įspūdį. Teigiama, kad šviesiaplaukėmis tampa dėmesio trokštančios, bet tai slepiančios moterys (o gal ir vyrai?) :)
  • Raudona - tai spalva, kuri sulaukia daugiausia aplinkinių dėmesio. Raudonus atspalvius dažniausiai renkasi dinamiški, gyvybingi, impulsyvūs, draugiški ir energingi žmonės.
  • Ruda - saugiausia plaukų spalva, kuri tinka beveik kiekvienam. Rudą spalvą dažniausiai renkasi subalansuotos, ramaus charakterio, patikimos asmenybės.
  • Juoda spalva lengvai galima nudažyti visų spalvų ir tipų plaukus, svarbu atkreipti dėmesį, ar ši spalva jums tiks, nes juoda labiau tinka tamsesnio gymio žmonėms. Tamsūs plaukai suteikia paslaptingumo, rimtumo, atsakingumo įspūdį.

Svarbu atsiminti, kad dažant plaukus, galutinis spalvinis rezultatas gali šiek tiek skirtis nuo plaukų dažų paletėje matomos spalvos - galutinė spalva priklauso nuo individualios žmogaus plaukų struktūros ir nuo to, ar plaukai buvo dažyti anksčiau.

Tinkamiausią plaukų spalvą ir šukuoseną galima išsirinkti ir virtualiai - tereikia įkelti savo nuotrauką:

Visi straipsniai